Dien tijdig een suppletieaangifte BTW in2019-04-12T08:10:54+00:00

Suppletieaangifte

Vaak blijkt na afloop van het boek- of kalenderjaar dat er afwijkingen ten opzichte van de door u ingediende BTW-aangiften zijn. Bijvoorbeeld bij het opmaken van de jaarrekening. Indien u uw BTW-aangifte niet volledig of onjuist heeft ingediend, dan zult u een suppletieaangifte moeten indienen bij de Belastingdienst. Hiermee geeft u bij de Belastingdienst aan dat u teveel of te weinig heeft afgedragen.Dit kan alleen over eerdere belastingaangiften die maximaal 5 jaar oud zijn. Voor correcties van minder dan € 1.000,- hoeft u geen suppletieaangifte in te dienen, deze correcties kunt u verwerken in de eerstvolgende BTW-aangifte.

Waarvoor kunt u een suppletieaangifte indienen bij de Belastingdienst?

Naast een suppletieaangifte voor de BTW kan een een suppletieaangifte worden gedaan bij te weinig of te veel afgedragen loonbelasting en/of premies volksverzekering.

Een suppletieaangifte BTW kan overigens niet digitaal ingediend worden.

Geen suppletieaangifte gedaan?

Bent u vergeten uw suppletieaangifte tijdig in te dienen of heeft u deze onjuist gedaan, of was u niet op de hoogte dat u een suppletieaangifte moest doen? Dan kan de belastingdienst u een vergrijpboete opleggen of zelfs strafrechtelijk vervolgen.

LexxTax Belastingadvocaten en Experts is gespecialiseerd in fiscaal (straf-)recht en kan uw vragen beantwoorden, discreet en ongedwongen. U kunt ook uw telefoonnummer achterlaten zodat wij u binnen 1 werkdag terug bellen.

FIOD LexxTax Belastingadvocatuur

Maak een afspraak

Vaak weten we binnen een uur en
kosteloos wat de mogelijkheden zijn.

Go to Top