Heeft u teveel kinderopvangtoeslag ontvangen?

U heeft een aanslag van de Belastingdienst ontvangen. Wat nu?

U heeft uw kind of meer kinderen op de buitenschoolse opvang (BSO) of crèche en ontvangt daarvoor de zogenaamde kinderopvangtoeslag als tegemoetkoming van de Belastingdienst omdat uw inkomen laag is of dat u een uitkering ontvangt.

Het komt voor dat u van de Belastingdienst een aanslag ontvangt waarin u medegedeeld wordt dat uw kinderopvangtoeslag lager uit valt dan waar u recht op heeft. Is dit onterecht, dan kunt hiertegen bezwaar maken. Dit dient u binnen 6 weken te doen. Lees meer over de aanslag bezwaar als u dit nog moet doen. Heeft u dit reeds bezwaar gemaakt tegen uw aanslag dan kunt u hier nog tegen in beroep gaan.  Twijfel niet, maar handel meteen. Wij zijn hierin gespecialiseerd en kunnen in een telefonisch gesprek al snel helder krijgen hoe u dit het beste kunt aanpakken.

Wat kost rechtsbijstand door LexxTax

Lexx Tax kan op toevoegingsbasis (ook wel gesubsidieerde rechtsbijstand  genoemd) namens u optreden.

Een toevoeging wordt afgegeven als u onvoldoende inkomen en/of vermogen hebt om een advocaat te kunnen betalen. Lexx Tax zal nagaan of u hiervoor in aanmerking komt en zal deze toevoeging dan vervolgens aanvragen. Als de toevoeging wordt afgegeven, dient u alleen de eigen bijdrage betalen. De hoogte van de eigen bijdrage is afhankelijk van de hoogte van uw inkomen. Afhankelijk van de hoogte van uw inkomen, kunt u terzake de eigen bijdrage en evt. griffierecht aanvullend in aanmerking komen voor bijzondere bijstand.

Het eerste gesprek met Lexx Tax is altijd kosteloos. In dit gesprek zal nagegaan worden of u in aanmerking komt voor een toevoeging en wat de hoogte van de eigen bijdrage zal zijn. Mocht u niet in aanmerking komen, dan wordt een uurtarief met u overlegd. Voor meer informatie over toevoegingen kunt u kijken op de website van de Raad voor de Rechtsbijstand.

Maak een afspraak

Bel 058 299 8181
of stuur een email:
contact@lexxtax.nl

Vaak weten we binnen een uur en kosteloos wat de mogelijkheden zijn.

Let ook op uw andere toeslagen.

Het kan voorkomen dat u naast problemen met uw kinderopvangtoeslag ook problemen krijgt met uw zorgtoeslag en of andere toeslagen.

Uw Advocaat

mr. Dunant Maurits biedt als advocaat-belastingkundige rechtsbijstand aan klanten die een geschil hebben met de Belastingdienst.

Westersingel 28 Leeuwarden Friesland