Ik regel mijn zorg goed

Zorgverzekering en zorgtoeslag

In Nederland is elke inwoner verplicht een basisverzekering te hebben. De premie die u moet betalen voor het basispakket betaalt u aan de zorgverzekeraar en verschilt per zorgverzekeraar. Voor meer informatie over de zorgverzekering, kijk op de website van de Rijksoverheid, zie www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/zorgverzekering. 

Mocht u echter te weinig inkomen hebben of een uitkering ontvangen, dan kunt u in aanmerking komen voor de zogenaamde zorgtoeslag. Deze kunt u aanvragen met uw Digid voor 2016,  2017 of 2018.

Zorg er voor dat u deze premie voor de basisverzekering betaalt aan uw zorgverzekeraar. Als dit niet gebeurd, dan wordt u door uw zorgverzekeraar aangemerkt als wanbetaler en zal uw zorgverzekeraar dit melden bij Zorginstituut Nederland (www.zorginstituutnederland.nl). Gelukkig blijft u wel verzekerd. Uw zorgtoeslag wordt echter wel ingehouden door de belastingdienst en zal worden uitbetaald aan het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB).

Bent u het daar echter niet mee eens? Of heeft u andere problemen met uw toeslagen? Dan kan LexxTax u hierbij te hulp schieten door u bij te staan als advocaat/raadsman. Neem contact op met Mr. Dunant Maurits van LexxTax.

Wat kost rechtsbijstand door LexxTax

Lexx Tax kan op toevoegingsbasis (ook wel gesubsidieerde rechtsbijstand  genoemd) namens u optreden.

Een toevoeging wordt afgegeven als u onvoldoende inkomen en/of vermogen hebt om een advocaat te kunnen betalen. Lexx Tax zal nagaan of u hiervoor in aanmerking komt en zal deze toevoeging dan vervolgens aanvragen. Als de toevoeging wordt afgegeven, dient u alleen de eigen bijdrage betalen. De hoogte van de eigen bijdrage is afhankelijk van de hoogte van uw inkomen. Afhankelijk van de hoogte van uw inkomen, kunt u terzake de eigen bijdrage en evt. griffierecht aanvullend in aanmerking komen voor bijzondere bijstand.

Het eerste gesprek met Lexx Tax is altijd kosteloos. In dit gesprek zal nagegaan worden of u in aanmerking komt voor een toevoeging en wat de hoogte van de eigen bijdrage zal zijn. Mocht u niet in aanmerking komen, dan wordt een uurtarief met u overlegd. Voor meer informatie over toevoegingen kunt u kijken op de website van de Raad voor de Rechtsbijstand.

Maak een afspraak

Bel 058 299 8181
of stuur een email:
info@lexxadvocaten.nl

Vaak weten we binnen een uur en
kosteloos wat de mogelijkheden zijn.

Uw Advocaat

mr. Dunant Maurits biedt als advocaat-belastingkundige rechtsbijstand aan klanten die een geschil hebben met de Belastingdienst. mr. Dunant Maurits maakt sinds 2010 deel uit van Lexx Advocaten in Leeuwarden.

Westersingel 28 Leeuwarden Friesland