Inkeerregeling2022-04-11T09:54:34+00:00

Inkeerregeling

Tot 1 januari 2018 was het mogelijk om zonder oplegging van een vergrijpboete vrijwillig in te keren – verzwegen inkomen of vermogen alsnog bij de Belastingdienst aan te geven, indien dit inkeren gebeurt binnen twee jaar nadat een onjuiste aangifte is gedaan of aangifte had moeten worden gedaan. Daarbij dient uiteraard wel sprake te zijn van opzet of grove schuld. Buiten de termijn van twee jaar bestaat slechts een recht op matiging van de boete tot 120%.

Vanaf 1 januari 2018 wordt de inkeerregeling voor wat betreft buitenlandse (box 3) vermogensbestanddelen afgeschaft. Dit om m.n. een signaal af te geven aan ‘zwartspaarders’ met bankrekeningen in bijv. Luxemburg en Zwitserland. De zwartspaarder zal vanaf 1 januari 2018 ook geconfronteerd worden met strafrechtelijke vervolging door het Openbaar Ministerie. Voor belastingplichtigen met enkel in Nederland opgekomen inkomens- en vermogensbestanddelen blijft het mogelijk om binnen twee jaar na het doen van een onjuiste aangifte tot vrijwillige verbetering over te gaan.

Wilt u meer weten over de inkeerregeling en op te leggen boetes over verzwegen inkomen en/of vermogen? Neem dan contact op met een specialist van Lexx Tax Belastingadvocatuur en Belastingexperts.

Laat ons u helpen

Wilt u graag weten wat LexxTax voor u kan betekenen? Neem dan contact op voor een vrijblijvend, kosteloos en ongedwongen kennismakingsgesprek.

Maak een afspraak

Bel 020 244 15 49
Vaak weten we binnen een uur en kosteloos wat de mogelijkheden zijn.

mr. M.S. Dunant Maurits
mr. M.S. Dunant MauritsFiscaal Advocaat
Go to Top